Škola za kontrolu stresa i razvoj uma

Viši i Specijalistički seminari

Svi ovi seminari su namenjeni ljudima koji su već završili Osnovni seminar Silva metoda i pošto na kraju tog seminara dobijaju diplome, njih zovemo diplomci Silva metoda. Osnovni seminar je baza na koju je lako nadgrađivati nova znanja, zavisno od oblasti života za koju je neko zainteresovan – zdravlje, posao, odnosi – ili pak, sveukupni napredak.

INTENZIV je najkorisniji seminar za diplomce. To je intenzivirano ponavljanje Osnovnog seminara – u dva dana se obnovi ceo Osnovni seminar.

 

ULTRA SEMINAR

Hoze Silva je smatrao ULTRA seminar svojim remek delom. I ne slučajno. To je seminar u kome je on sabrao svoja životna iskustva i uobličio ih tako da možemo i mi da ih koristimo. Hoze Silva je bio prirodni jasnovidac i iscelitelj. Pomagao je mnogima, a onda shvatio da je bolje da nauči ljude kako da sami sebi pomognu, nego da zavise od njega, ili bilo koga drugog. Kada je nekome nešto prirođeno, posebno mu je teško da razume, analizira i prilagodi ista ta znanja drugima, koji se tim znanjima koriste kroz učenje i trening. On je to uradio dobro – stvorio je Tehnike i možemo ih istog trena koristiti kao da smo ih oduvek znali i koristili.

Na seminaru se uče Tehnike: Brzo vibriranje ruke, Standardna isceliteljska tehnika, Subjektivna komunikacija, Tehnika eliminacije, Energizovana čaša vode, Troscenska tehnika, Univerzalni kalup, Tehnika opraštanja i korišćenje biofidbek opreme.

 

„PROMENITE ZIVOT ZA SEDAM DANA“
Kaže se da se mala navika utemeljuje za 7 dana, a velika za 21 dan.
Uz utvrđene korake i alfa dimenziju ‘mala navika’ postaje ‘velika’ – za 7 dana.

Ovo je kompleksan seminar na kome ćete dobiti uputstva za sistematski svakodnevni rad!

 

„RAZVIJTE SVOJU EMOCIONALNU INTELIGENCIJU“
Odavno je utvrđeno da je tzv. IQ ili Intelektualna inteligencija samo deo naše sveopšte inteligencije i da je za srećan život potrebno razviti i druge aspekte….
Na seminaru, po shemi i redosledu, ojačavamo svaki aspekt emocionalno inteligentnog bića!

„SLOBODA“

Da li smo/ste slobodni?
Da li i kako koristite svoju slobodnu volju?
Da li i kako koristite svoje misli, reči, dela i osećanja?
Da li znate da je i emocinalna reakcija često samo stečena navika?

Iako prirođena, sloboda se i gubi, i osvaja, i brani.

„MEĐULJUDSKI ODNOSI“
Da li znate koji je odnos presudan za sve druge odnose?
Otkrićemo Vam tajnu: odnos sa Vama samima!

Na seminaru ćete naučiti kako da izražavate svoje emocije u skladu sa celokupnom emocionalnom istinom, od površinskog nivoa besa
do najdubljeg nivoa – ljubavi.
Uz prepoznavanje starih programa – navika, koji služe kao okidači naših dnevnih emocija, imaćete mogućnost da radom u alfa stanju, promenite ove programe – izvorišta vaših neželjenih emocija, koja vas ograničavaju u komunikaciji sa okruženjem i čine prepreku vašem ličnom razvoju.

 

„UMEĆE KOMUNIKACIJE“
Komuniciramo 24 sata sa svim što nas okružuje. Imate problem? U pitanju je komunikacija…
Na seminaru ćete naučiti šta je komunikacija u svojoj suštini, koje su najčešće greške, kako ih eliminisati iz sopstvenog ponašanja, i kako učiniti da vaša komunikacija bude sve bolja i bolja!

 

„KAKO DA PREKINETE ZAVISNOST „ ili „NE Zavisnost“
Svaka potreba, na bilo kom nivou, od fizičkog do duhovnog, može preći u zavisnost. Te zavisničke potrebe (od hrane, preko ljudi, prihvatanja, odobravanja, od uspeha i postizanja ciljeva…) često predstavljaju najveću prepreku istinskom uspehu – životu punom zdravlja i radosti.

 

„BOGATSTVO JE VAŠE PRIRODNO PRAVO“ 
Pošto sve u prirodi funkcionise po određenim zakonitostima,  tako i želju da budete bogati, morate uskladiti sa tim principima.
Seminar koji će vam pomoći da postanete svesni bogatstva koja već posedujete,  da steknete znanja o principima po kojima bogatstvo funkcioniše, i da generišete bogatstvo u svom životu!

„PUTOVANJE“
Vodimo vas na putovanje – od straha do radosti, kroz faze – luke – na najvažnijem putovanju – putu ličnog razvoja!
Ako sebi date zadatak da budete bolji, da činite radost sebi, drugima, svetu – putovanje će biti zabavnije i lepše i ‘vaš brod neće plutati po okeanu, imaće svoje sigurne luke’. Na ‘putovanje’ ili prisećanje na neke etape putovanja krenućemo od straha (ili strahova) preko ranjivosti, integrisanosti, do radosti! Vodilja će biti istina…..

 

„STVORITE SVOJ POBEDNIČKI TIM“
Da li ste lider, vođa tima? Imate liderske kvalitete i znate šta treba da uradite?
Kako da to učinite delotvornije, uspešnije – na zadovoljstvo svih?
Osim pravila koja vladaju u grupi, formiranja i dinamike grupe, naučite tri subjektivne tehnike koje ćete primeniti u radu sa vašim timom.

 

„SAMOPOŠTOVANJE“
Na koje sve načine možemo povećati radost u svom životu – izgrađujući samopoštovanje?
Samopouzdanje, sigurnost, uspeh… Sve su to pojedinačni ciljevi koji zavise od najvažnijeg odnosa u našem životu – odnosa sa samim sobom!

 

„VREME JE MOJ PRIJATELJ“
Kažu ‘vreme je novac’…
Kažu ‘vreme je umetnost’…
Kažu da teče… curi… leti….
Kažu da ne postoji ‘ da smo ga izmislili…
Kako ga učiniti svojim prijateljem i saveznikom???
Seminar donosi objašnjenja subjektivnog i objektivnog odnosa prema vremenu i uči nas kako da njime ovladamo na najbolji i najefikasniji način.

 

„ZAKONI USPEHA“
Prirodno, sve sto postoji, funkcioniše po određenim zakonitostima.Naučite koje to zakonitosti treba poštovati da bi uspeh postao vaša svakodnevnica.
Uspeh je stanje i pitanje duha. Sem jednog, svi zakoni uspeha su duhovni zakoni. Kada ih naučite i primenite, u svakodnevnom životu, sve se menja…..

„NAUČI KAKO DA UČIŠ

Poznato je da je preko 90% problema vezanih za učenje – problem stresa. Otklonite stres i naučite subjektivne i objektivne tehnike i uživajte u učenju jer je ono neodvojivo od života.

 

„ABeCeDa zdravlja“
Učili smo ‘u zdravom telu – zdrav duh’…
Ispostavilo se da je obrnuto!
Ozdravljenje duha nećemo postiči ukoliko se svesno ne pozabavimo sobom!
Po savremenim saznanjima i merilima zdravlja, ono obuhvata i zdravo telo, i zdrav duh, zdrave odnose sa svim što sačinjava naše okruženje – prirodom, ljudima, životinjama, pa i takozvanom neživom materijom, i zdrave bankovne račune.

 

„Komunikacija i uspeh“
Seminar je namenjen najpre ljudima koji nisu ovladali Osnovnim seminarom Silva metoda. Intenzivno učenje relaksacije, projektovanja ciljeva i bolje komunikacije!

Svaki naš Specijalistički seminar donosi znanja i informacije posle kojih, slobodno možemo reći, sledi dvogodisnji rad na usvajanju i uključivanju tih znanja i principa u svakodnevni život.
Pohadanje i obnavljanje seminara omogućava da taj proces ubrzamo!

„NEKA NAREDNA GODINA BUDE NAJBOLJA GODINA VAŠEG ŽIVOTA“

Neko planira – neko samo donosi novogodišnje rezolucije!

Zna se da najveći broj takvih prednovogodišnjih odluka, već do kraja januara budu zaboravljene.
A zna se i da je dobra priprema – polovina dobrog posla.
Već deset godina, poslednje subote u decembru, raščišćavamo staru i trasiramo Novu godinu!
Mudrije, zabavnije, veselije. I delotvornije!

Коментари на: "Viši i Specijalistički seminari" (10)

 1. dragisa рече:

  Zelim da iskazem postovnje prema zivotu i radu dospodina Hosea Silve. Njegvi sledbenici sirom sveta sire njegovo ucenje I time cine nesto dbro covecanstvu. Ja bih hteo da pohadjam kurs Silva metod u Srbiji. Recite mi gde jos odrzavate seminare osim u Beogradu. Takodje bi hteo da se jos sada uverim u ono sto vi vec znate, a meni je fascinantno i jos neshvatljivo, a to je da se tehnikom koju vi koristite moze da se vidi zdravstveno stanje nekoga a da i nije prisutan?! Zato vas najljubaznije molim da na osnovu mog imena i ostalih podataka koje cu ostaviti, kazete nesto o mom zdravlju. To bi me jos vise ucvrstilo veru I nameru da pohadjam ovaj kurs zajedno sa jos dva svoja prijatelja kojima sam pricao o svemu ovome.
  Srdacan pozdrav,
  Dragisa Jovanovic, Jagodina, 40 godina

  • Dragi Dragiša,

   Mi to ne radimo, posebno kada neko može direktno da nam kaže koji problem ima i zatraži pomoć i/ili podršku za ozdravljenje. Jasnovidu detekciju radimo kada nemamo drugi način da dođemo do informacije a osim projekata za ozdravljenje, koristi nam za školovanje intuicije, koju možemo koristiti za sve oblasti života – od zdravlja, zaposlenja, kupovina, rešavanja problema…

   Hoze Silva jeste bio fascinantan čovek i ostavio je vredno delo za sobom.

   Za sve informacije oko seminara, najbolje je da se javite direktno preko mejla na adresu : silvamet@yubc.net

   Hvala vam na javljanju i srdačan pozdrav,
   Margita Baštinac

 2. Ivana Sovilj рече:

  Postovana Margita, Molim vas da me informisete o mogucnosti sticanja sertifikata za instruktora Silva metoda, kod nas. Naime, interesuje me koje kurseve je potrebno zavrsiti, koliko testova polagati i koja je ukupna cena. Hvala unapred. Ivana Sovilj

  • Draga Ivana,

   U direkciji su propisali određene striktne procedure, ali ih ja ne znam napamet, jer ovog trenutka ne postoji potreba za proširenjem broja predavača na našem području.

   Predpostavljam da ste diplomac – to je za početak najvažnije.

   Bićemo u kontaktu.
   Pozdrav,
   Margita

 3. dragan рече:

  poštovana Margita
  slučajno sam na netu pronašao sajt bliskog učenika Hose Silve (Kain Samiya ) koji drži „silva Self Healing mind program“ seminar sa tehnikama prilično neobičnih naziva (Stealth technique , Emotional Clock, Negative Belief De-sensitization…)
  interesuje me da li je to deo nekih silva specijalističkih seminara i kakvo je vaše mišljenje o tome
  hvala unapred i svako dobro
  Dragan

  • Dragi Dragane,

   nisam upoznata ni sa imenom, ni likom, a samim tim ni tehnikama koje su pobrojane. Verovatno je, oslanjajući se na naše tj Hozeove tehnike, on nadogradio svoj sistem.
   Pogledaću sada – baš sam radoznala, pa ću vam javiti.
   Srdačan pozdrav,
   Margita

 4. Biljana рече:

  Poštovani,

  ja sam jedan od „starih“ polaznika Silva metoda (1992 god. sam ga pohadjala sa članovima moje porodice). O benefitima kursa puno bih mogla da pričam, mom ocu je spasio život u bukvalnom smislu, sestri i meni je pomogao na fakultetu i u pomaganju našim voljenima, sve najbolje, jedina mana što smo neki put lenji pa ne vežbamo koliko bi trebalo, ali ovo su znanja i veštine koje ne zastarevaju, već se za njima može uvek „posegnuti“. Bilo bi lepo podsetiti se uz interakciju i druženje sa ostalima kao što je bilo nekad.
  Uz srdačne pozdrave, molim Vas za odgovor na pitanje, da li je dozvoljeno prisustvovati kursu ponovo svršenim polaznicima , uz blagovremenu prijavu i najavu naravno? Ovo smo ranije imali kao opciju i bilo je dostupno. Takodje me interesuje viši kurs nakon toga, pa Vas molim za informacije o ceni i mestu održavanja.

  Sve najbolje, Biljana (Beograd)

  • Draga Biljana,
   da, naravno, i dalje se ponovo može doći – uveli smo simboličnu nadoknadu od 200 dinara dnevno.
   Javite se na mejl da vas stavim nalistu i da vam šaljem obaveštenja.
   margita@silvametod.org

   Pozdrav, Margita

 5. Postovana Margita!
  Ja sam diplomac Silva metode ,a kurs sam zavrsila 1994g u Beogradu.Htela bih da pitam da li se organizuju Radionice u drugim vecim gradovima. Inace ja sam iz Nisa pa bih bas volela da se mi Silvanci okupimo u Nisu kao ranije,a verujte ima nas dosta. Hvala unapred na odgovoru i pozz od Vesne iz Nisa!

  • Draga Vesna, za sada ništa ne organizujemo u Nišu. Dok to ne bude, predlažem vam da pratite kada su Intenzivni seminari za diplomce, pa da dođete i osvežite tehnike, a možda i napravimo nekakav plan i za Niš.
   Srdačan pozdrav i srećna Nova godina,
   Margita

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: